Hur stor är Solna kommun?
Solna kommun är den näst minsta kommunen i Stockholms län, och är med sina 19 km² den tredje minsta kommunen i Sverige med 0,00% av Sveriges totala landyta.
Befolkningstätheten är 4 433,1 invånare per km², vilket är den tredje högsta nivån i Sverige och också den tredje högsta nivån i Stockholms län.
Hur används marken i Solna kommun?
Markanvändningen i Solna kommun domineras av bebyggd och anlagd mark, som utgör 53% av markanvändningen.
Av den totala markanvändningen i Stockholms län är 137 hektar (7%) skog, vilket är den näst minsta mängden skogsmark i Stockholms län och den tredje minsta mängden skogsmark i Sverige.
13 hektar (1%) är jordbruksmark, vilket är den näst minsta mängden jordbruksmark i Stockholms län och den näst minsta mängden jordbruksmark i Sverige.
1 032 hektar (53%) är bebyggd och anlagd mark, vilket är den tredje minsta mängden bebyggd och anlagd mark i Stockholms län och den sjunde minsta mängden bebyggd och anlagd mark i Sverige.
Hur används den bebyggda marken?
Den bebyggda och anlagda ytan i Solna kommun domineras av annat.
Av den totala bebyggda och anlagda ytan i Solna kommun är 29,65% bostadsmark. Det är den näst minsta markytan som används till bostäder i Stockholms län, och den tredje minsta markytan som används till bostäder i Sverige.
Vad kostar mark i Solna kommun?
SCB har inte uppgifter om markpriser på kommunnivå, men genom att använda statistiken om markens taxeringsvärde kan vi bilda oss en uppfattning om hur markpriserna ser ut i Sveriges kommuner.
Taxeringsvärdet ska motsvara 75% av fastighetens marknadsvärde, dock med viss eftersläpning. Varje fastighet är unik, så kom ihåg att de värden som visas här kanske inte är relevanta för din fastighet.
I Solna kommun är markens genomsnittliga taxeringsvärde NaN kr/hektar för jordbruksmark och NaN kr/hektar för produktiv skogsmark.
Jordbruksmarken i Solna kommun har det näst lägsta värdet i Stockholms län, och det näst lägsta värdet i Sverige.
Skogsmarken i Solna kommun har det lägsta värdet i Stockholms län, och det lägsta värdet i Sverige.
Mellan 2005 och 2020 har priserna på jordbruksmark i Solna kommun gått från NaN kr/hektar till NaN kr/hektar, en förändring med NaN% procent. Under samma tid gick priserna på skogsmark från NaN kr/hektar till NaN kr/hektar, en förändring med NaN% procent.